Meteen naar de inhoud

Wijkschouw

Een sociaal veilige wijk waar het goed is om te wonen begint met een verzorgde openbare ruimte waar het prettig toeven is. Het bestuur van de wijkvereniging heeft de gemeente gevraagd om een gezamenlijke wijkschouw te organiseren om zorgpunten van bewoners over de kwaliteit van de openbare ruimte te bespreken en afspraken te maken over hoe, en wanneer deze verholpen kunnen worden. 

De openbare ruimte in onze wijk is in de afgelopen 15 jaar op grote schaal opgeknapt: de Volmolengracht, de Lammermarkt, de Nieuwe Bestenmarkt, de Langegracht en de Houtmarkt zijn van gevel tot gevel opnieuw ingericht; de Korte en Nieuwe Mare zijn onderheid en opnieuw ingericht; braakliggende grond bebouwd (uitbreiding Museum de Lakenhal); vervallen vervangen (Poppodium Gebr. De Nobel) of gerenoveerd (Scheltema complex); de Valkbrug en de Heen-en-Weerbrug zijn vervangen; en, langs de Oude Singel is een wandelpromenade aangelegd.

Het bestuur van de wijkvereniging vindt het belangrijk dat de gemeente de grotendeels gerenoveerde openbare ruimte van onze wijk goed blijft onderhouden. Wie beter dan bewoners te vragen om hun zorgpunten over de staat van de openbare ruimte in hun directe omgeving van hun woning te melden. Wij brengen deze dan, tijdens een wijkschouw, onder de aandacht van de gemeente. 

Tijdens de wijkbijeenkomst van 13 februari jl. heeft het nieuwe bestuur van de wijkvereniging de aanwezigen gevraagd hun concrete zorgpunten voor wat betreft de openbare ruimte te delen ten behoeve van deze wijkschouw. Velen van de aanwezigen hebben gereageerd. Een greep uit de door hen aangebrachte zorgpunten:

Weesfietsen, omver gereden paaltjes, te weinig laadpalen (overal in de wijk); geparkeerde fietsen en meubilair blokkeren de stoep (Oude Singel, Lammermarkt/Nieuwe Mare); middenberm als honden uitlaatstrook (Volmolengracht); slechte afrastering middenberm (Langegracht); slecht wegdek, kuilen en plassen (Korte en Nieuwe Mare, Oude Singel); zwerfvuil voor studentenhuizen en grootvuil bij ondergrondse containers; boomspiegels zonder borduur (Houtgracht); onvoldoende straatverlichting (Lammermarkt); onduidelijke parkeerplaatsen (Langegracht, Oude Singel); gevaarlijke verkeerssituatie (Korte Mare/Langegracht); geluidsoverlast-mechanisch (Uniper centrale, Tweelinghuis, Scheltema); geluidsoverlast-muziek (vanaf water Oude Singel); geluidsoverlast-uitgangspubliek (Gebr. De Nobel, Scheltema, Kiki); drugshandel (rond Lakenhal); bedelen (Dirk, Volmolengracht, Huigpark); lichtoverlast (kunstwerk in de Oude Singel) 

Mocht u ook concrete zorgpunten bij u in de straat willen melden bij het bestuur, dan kunt u dat doen door een email te sturen naar wijkschouw@noordvest-molenbuurt.nl. Graag type overlast en plek vermelden.

U kunt uw zorgpunten tot 15 mei 2023 insturen.

Wij hopen met vertegenwoordigers de Gemeente de wijkschouw uit te voeren voor juni 2023. Wilt u meelopen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar wijkschouw@noordvest-molenbuurt.nl. Graag uw naam, adres en telefoonnummer vermelden.