Vrijdag 14 april vanaf 19.30 uur start op de Langegracht de 42ste editie van de jaarlijkse Singelloop. Dit jaar is het thema Singelpark. Het unieke park van ruim 6 km rond de binnenstad krijgt dit jaar meer vorm.

De onderdelen Huigpark, Energiepark en Evenementenplein Lammermarkt in de wijk Noordvest-Molenbuurt worden dit jaar in gebruik genomen. Met verbindende parkstraten vormt de wijk Noordvest de noordrand van het Singelpark. Het Huigpark is al in gebruik, maar wordt nog deels verbeterd. Het Energiepark wordt in mei in gebruik genomen door het Food truck festival en het evenementenplein Lammermarkt in oktober door de kermis voor de 3-oktoberviering.

Verbindingen

In het najaar vinden de aanbesteding en uitvoering van de vijf verbindende fiets- en voetgangersbruggen plaats. Deze maken van het Singelpark één geheel. Eind dit jaar of begin 2018 wordt er ook een fiets en voetgangersverbinding gerealiseerd over de dam in de Maresingel vanaf Groenoord-Zuid naar het Energiepark. De vernieuwing van de Valkbrug begint na de  3-oktoberviering.

Goed doel

De vrijwilligers van de Vrienden van het Singelpark, dat de lengte (6 km) van de Singelloop symboliseert zullen als een goede buur voor, tijdens en na de Singelloop helpen om alles in goede banen te leiden. Ook bedenken de buren samen activiteiten om de Singelloop voor de toeschouwers aantrekkelijk te maken. De opbrengst van de Singelloop, een initiatief van De Leidse Politie Sportvereniging en het Leidsch Dagblad, wordt besteed aan een aantal goede doelen in het verspreidingsgebied van de krant. Welke dat zijn wordt nog bekendgemaakt.

Hier meer informatie