RAP Architectuurcentrum organiseert samen met het Stadslab en BNA kring Rijnland een ideeënprijsvraag voor het Lammermarktgebied.

De gemeente Leiden heeft besloten om onder de Lammermarkt een parkeergarage van achthonderd parkeerplaatsen te bouwen. “Omdat hiermee het parkeerterrein bij Molen de Valk verdwijnt, biedt dit een unieke kans om hier een prachtige betekenisvolle plek in onze Sleutelstad te maken. Het Lammermarktgebied zou een waardig en groen entree van de binnenstad kunnen vormen”, aldus Fons Verheijen van RAP Architectuurcentrum.

De gemeente Leiden start 1 februari 2011 met een projectgroep Lammermarkt om tot uitvoerbare plannen te komen. RAP Architectuurcentrum, het Stadslab en BNA Rijnland willen vooraf de gemeente voeden met vruchtbare ideeën voor dit gebied en hebben daarom ideeënprijsvraag voor het Lammermarktgebied uitgeschreven. De prijsvraag is bedoeld voor architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en studenten in deze vakgebieden. De inzending sluit op 4 januari 2011. Het wedstrijdprogramma kunt u hier vinden en tevens te downloaden via www.rapsite.nl

De jury bestaat uit stedenbouwer Jaap van der Bout, stadsbouwmeester van Haarlem Max van Aerschot en landschapsarchitect Lodewijk Baljon. Zij zullen de ingezonden ideeën voor de Lammermarkt beoordelen. Op 14 januari 2011 worden in RAP Architectuurcentrum aan de Nieuwstraat 33 in Leiden een drietal geldprijzen uitgereikt aan de winnaars van de prijsvraag. In het RAP zullen tevens alle inzendingen te zien zijn.