Het rondreizend kunstwerk ‘Ode aan het Varken’ is van 15 mei tot 1 juli 2019 te zien op de Lammermarkt. Marianne Thieme, fractieleider van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer, komt het beeld 15 mei om 14.30 uur verwelkomen.

Het beeld is gemaakt door beeldend kunstenaar Jantien Mook samen met haar vriend Dirk-Jan Schrander. Het beeld is 5m x 4m x 7m en toont een varken dat naar de vrijheid springt. Het beeld reist door Nederland om aandacht te vragen voor de leefsituatie van varkens.

Ode aan de Wildernis

Het beeld werd in november vorig jaar onthuld in het Amsterdamse Westerpark en reisde vervolgens onder meer naar Plein 1944 in Nijmegen, de Hofvijver in Den Haag, het Houtplein in Haarlem en de stationspleinen van Eindhoven en Maastricht.

Het werk is deel drie uit een serie ‘Ode aan de Wildernis’. In deze serie werden eerder geplaatst: Highlander (hoorns van Schotse Hooglanders, op de Rhederheide aan de Veluwezoom) en The weeping Elephant (eveneens een reizend beeldhouwwerk, dat ook buiten Nederland is te zien is).