Langegracht 70 Liander De Sleutels

Een verhuizing van de Leidse ambtenaren in 2020 wordt niet gehaald. Dat blijkt volgens Sleutelstad93.7 fm uit de vergadering van de gemeenteraadscommissie Werk en Middelen van 8 december. Dus ook niet de bouw van een nieuw stadskantoor aan de Langegracht voor die tijd.

De commissie boog zich over het plan van Universiteit Leiden voor de vestiging van een centrum voor innovatie en ondernemerschap in het gebouw Langegracht 70 per voorjaar 2016. Deze voormalige vestiging van Liander is ook een mogelijke nieuwe locatie voor Leidse ambtenaren. Daarom is maar voor vijf jaar een huurcontract afgesloten met de initiatiefnemers Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden van het Centre for Innovation and Entrepreneurship (LCIE).

Een verhuizing van de Leidse ambtenaren in 2020 is nog te vroeg volgens de verantwoordelijke wethouder Marleen Damen in de commissievergadering. Zij is op zoek naar een geschikte locatie voor een nieuw gemeentelijk kantoor. Veel ambtenaren werken nu nog tijdelijk in het voormalige belastingkantoor aan het Stationsplein, dat in 2020 moet worden verlaten voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk.

Een mogelijke nieuwe locatie is de voormalige vestiging van Liander op de twee verdiepingen van het gebouw Langegracht 70. Woningcorporatie De Sleutels huurt op dit moment de begane grond. Om de mogelijke huisvesting van ambtenaren hier te behouden, wordt dit deel van het gebouw, dat eigendom is van de gemeente Leden, niet voor zeven jaar, maar voor vijf jaar verhuurd. Als deze locatie wordt gekozen, dan wordt het gebouw gesloopt ende locatie betrokken bij de bouw van een nieuw stadskantoor.

Bron Sleutelstad.nl