Doorsnede parkeergarage Lammermarkt

Doorsnede parkeergarage Lammermarkt

De parkeergarage onder de Lammermarkt moet officieel 1 april klaar zijn. Daarna wordt het plein erboven ingericht. Maar eerst geeft op 27 april (Koningsdag) de Leidse dj Armin van Buuren er een concert. Van mei tot oktober wordt de Lammermarkt ingericht tot een groen evenementenplein.

De gemeente Leiden kampt dit jaar met een tekort aan pleinen om er de jaarlijkse evenementen te houden. Dat komt door een aantal bouwwerkzaamheden. De ondergrondse parkeergarage onder de Lammermarkt wordt in maart/april opgeleverd, maar daarna begint dezelfde bouwcombinatie onder de Garenmarkt aan een tweede ondergrondse parkeergarage. Hierdoor krijgt de Leidse binnenstad er ongeveer 1.000 parkeerplaatsen bij.

Evenementen

Evenementen als Leiden Culinair en de Leiden Marathon kunnen dit en volgend jaar daarom niet op de Garenmarkt terecht. Leiden Culinair wijkt waarschijnlijk uit naar de Kaasmarkt, de Marathon naar de Pieterskerk. Verder zullen de foodtrucks van Rrrollend Leiden in mei in het Energiepark aan de Langegracht plaats nemen. De Pieterskerk waar ze de laatste jaren stonden is dan bezet door een openluchttentoonstelling van De Lakenhal. In oktober is de herinrichting van de Lammermarkt achter de rug waardoor de kermis voor de 3-oktoberviering er weer kan staan als vanouds.