Filmhuis opent in eind 2019/begin 2020 zijn deuren.

Als de uitbreiding van Museum De Lakenhal aan de Lammermarkt is voltooid begint daarnaast de uitvoering van het nieuwe Filmhuis. Op 11 januari is er een informatieavond over het bouwplan.

Het nieuwe Filmhuis moet het huidige Kijkhuis aan de Vrouwenkerksteeg vervangen. Het plan voor het nieuwe Filmhuis op de plaats van de panden Lammermarkt 15, 17 en 19 en op het erachter gelegen Fokkeplein bestaat uit vijf zalen, een restaurant en een filmcafé. Op de verdiepingen komt kantoorruimte voor het Leids Internationaal Film Festival (LIFF). Met dit plan wil de gemeente de Lammermarkt en omgeving samen met het onlangs opgeleverde evenementenplein bovenop de ondergrondse parkeergarage aantrekkelijker en levendiger maken.

Voor het bouwplan moet een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld. Dit nieuwe bestemmingsplan ‘Kijkhuis’ zal begin 2018 aan het college worden aangeboden en vervolgens ter inzage worden voorgelegd aan de omgeving. Daarover verspreidt de gemeente nog nadere informatie. Daarna volgt de bouwaanvraag. Volgens planning moeten eind 2019 of begin 2020 de deuren van het Filmhuis open gaan voor het publiek.

De informatieavond vind plaats in gebouw Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht van 19.00 – 20.30 uur. Aanwezig zijn de ontwikkelaar Bioscopen Leiden BV, de architecten Gaaga en Oasa en gemeenteambtenaren. Geïnteresseerden voor de informatieavond moeten zich aanmelden voor 31 december bij Karin Smant van de gemeente Leiden via k.smant@leiden.nl. Voor meer informatie Karin Smant telefoon 071-5165834