De Nobel, Scheltema en Marktsteeg 10 hebben vergunning aangevraagd voor het Get Lost Festival in de Marktsteeg. Het festival vindt plaats op 24 maart en begint om 11.00 uur in de Marktsteeg met een ontbijt/ brunch en duurt tot 24.00 uur. Het festival vindt op dezelfde dag plaats als het PUUR festival (Lammermarkt). Eventuele bezwaren indienen voor 7 februari.

Volgens de websites van de organisatoren kunnen bezoekers ‘vijftien uur lang’ dwalen door de oude fabriekspanden aan de Marktsteeg. ‘Nu het cultuurkwartier langzaam gestalte begint te krijgen willen we de bewoners van de stad uitnodigen met een voorproefje van wat komen gaat: een plek waar je in de toekomst hele dagen kunt kijken, luisteren, ruiken, proeven en voelen.’

Op zaterdag 24 maart wordt de Marktsteeg met een ‘poort’ afgesloten, waarna ‘de reis kan beginnen’ met een gezamenlijk ontbijt waarvoor tafels en stoelen in de steeg worden geplaatst. Verder zijn er voorstellingen, beeldende kunst, films, lezingen en muziek. Op het podium van De Nobel treedt Weval op. Dit duo van Harm Coolen en Merijn Scholte Albers staat bekend om ‘de warme en prikkelende sound met epische synth melodieën en intense, hypnotiserende ritmes’.

Fietsparkeren

De poorten aan beide zijden van de Marktsteeg dienen ervoor om tickethouders tussen de panden te laten dwalen. Toezichthouders bewaken de toegangen van de steeg. Passanten van de steeg moeten hiervoor wel de gelegenheid krijgen. Fietsen moeten in de inpandige fietsenstalling van De Nobel worden geparkeerd. Daar is plaats voor 400 fietsen. Stalling in de steeg is verboden, ook voor de hekken (poorten).

De programmering van het Get Lost Festival wordt verzorgd door Scheltema, De VeenFabriek, Gebr. de Nobel, T.I.M.E., Bioscopen Leiden, Marktsteeg 10, MC Kassett.

Mogelijkheid tot bezwaar

Omwonenden kunnen tot 7 februari hun zienswijzen (bezwaren) schriftelijk indienen bij Bureau Evenementen van de gemeente Leiden, postbus 9100, 2300 PC Leiden. Informatie: Bureau Evenementen tel. 071-5165144. Voor het festival geldt geen geluidcategorie, omdat het muziekoptreden binnen is.