De Vereniging Cultuurplein Lammermarkt opent 18 mei officieel het Cultuurplein Lammermarkt. Na de oplevering van de parkeergarage en de herinrichting van het plein opent het eerste seizoen van wat een groen evenementenplein moest worden. Alleen ziet het plein er nu nog erg stenig uit.

Het openingsweekend van 18, 19 en 20 mei van het Cultuurplein staat in het teken van het Oostblok Filmfestival, georganiseerd door Bioscopen Leiden. Het festival is vernoemd naar ‘het Oostblok’, de flat op de hoek van de Molenwerf en de Lammermarkt. Deze ‘stille’ openluchtbioscoop begint vrijdag 18 mei na 20.30 uur (afhankelijk van de zonsondergang) en is gratis toegankelijk. Het geluid van de films komt via koptelefoons, die mogen worden meegenomen of ter plaatse gehuurd voor €2,50. Er is horeca aanwezig.

Op zondag 20 mei vindt er tussen 13.00 en 14.00 uur op het plein een Yogales plaats en van 14.00 – 15.00 uur een kinderbootcamp.

Programma

Het officiële deel van de opening begint op vrijdag 18 mei om 18.00 uur met een toespraak van Arjen Pels Rijcken, voorzitter Vereniging Cultuurplein Lammermarkt. Daarna vindt tussen 18.15-19.15 uur een semi-akoestisch jazzconcert plaats van de Franse saxofonist Sylvian Rifflet met het Rembrandt Frerichs trio.

Vanaf 20.30 uur begint het Oostblok Filmfestival. Deze gratis openluchtbioscoop toont films over het leven achter het IJzeren Gordijn. Op vrijdag de film The Unbearable Lightness of Being, op zaterdag Das Leben der Anderen en op zondag Good Bye Lenin.

Voor het volledige filmprogramma kijk hier.

Meer informatie over de opening hier