De Vrienden van het Singelpark houden op vrijdag 31 maart 2017 een ‘Doe-ochtend’, waarbij samen met de buurt planten worden gepoot in de nieuwe plantvakken in de parkstraten Marepoortkade en 3e Binnenvestgracht. Vanaf 09.00 uur verzamelen bij de Marepoortsbrug en om 10.00 uur beginnen de werkzaamheden. Gereedschap en handschoenen zijn aanwezig.

Dit is het resultaat van een informatieavond van de gemeente Leiden en Vrienden van het Singelpark op 1 februari in gebouw de Nieuwe Energie. Hier werd het ontwerp gepresenteerd voor het vergroenen van de Marepoortkade, de Marepoortsbrug en 3e Binnenvestgracht. Tijdens deze avond zijn goede en bruikbare tips verzameld voor het definitief ontwerp. Deze zijn inmiddels verwerkt en het ontwerp is daarmee klaar.

Met de uitvoering van de plannen is inmiddels begonnen. Nu volgt het poten van de planten in de plantvakken samen met de buurt. Samen met de buurt wordt ook het beheer uitgevoerd.

De parkstraten verbinden de parkdelen Lammermarkt, Energiepark en Huigpark als onderdeel van de noordelijke rand van het Singelpark. De route van het Singelpark wordt herkenbaar gemaakt door verschillende parkelementen, zoals iconen, poorten, plantenbakken en hangende bloembakken te plaatsen. Met het vergroenen van de parkstraten wordt het Singelpark ook in de verbindingsstraten voelbaar en zichtbaar gemaakt.

Als u het leuk vindt om mee te helpen, kunt u zich aanmelden bij Leen Ooms van de Vrienden van het Singelpark, via leen.ooms56@hotmail.com. Voor meer informatie of vragen over de uitvoering van het werk kunt u terecht bij Fons van Rijckevorsel van Kessel en Laura Kleinsman van Signa Terra, via: fonsvrvk@signaterra.nl of 06-22524223 en laurakleinsman@signaterra.nl of 06-83254832.

Huigpark

In het Huigpark zullen gelijktijdig op 31 maart leerlingen van het Leonardo College onder leiding van Stadslab oplossingen bedenken voor sport- en spelfaciliteiten voor jongeren en kindere.  Verder zullen zij fondsen werven om deze plannen tot uitvoering te brengen. Dat doen zij in het kader van hun opleiding.

In het Bleekerspark verderop langs de singel zijn ook leerlingen van dit college actief om het het Singelpark verder gestalte te geven. Zij bedenken alternatieve routes voor minder validen en kinderwagens omdat twee van de vijf fiets- en loopbruggen die onderdelen van het Singelpark met elkaar moeten gaan verbinden, te hoog zijn voor deze gebruikers van het park. Met de aanleg van die bruggen wordt in de tweede helft van dit jaar begonnen.