De Vrienden van het Singelpark hebben toestemming van de gemeente om een Calisthenicsveld aan te leggen in het Huigpark. Het wordt aangelegd tussen het Stadsbouwhuis en het Tweelinghuis. De uitvoering begint in de week van 23 september. Volgens planning vindt de officiële oplevering plaats op 12 oktober.

In het calisthenicspark kunnen jong en oud lichamelijke oefeningen uitvoeren aan buizentoestellen. Calisthenics is een vorm van fitness in de buitenlucht die onder meer via youtube snel aan populariteit wint. In het Beeldkwaliteitsplan voor het Singelpark is het Huigpark aangewezen als het park van Sport & Spel. Hier is onder meer een basketbalveld aangelegd waarvan actief gebruik wordt gemaakt, een grote speelweide, en een goed toegankelijke waterkant.

Uitvoering

De Vrienden van het Singelpark gaven deze zomer de opdracht voor het Calisthenicsveld aan de firma IJreka Speeltoestellen. De uitvoerder is Streetworkout Nederland. Het park werd mogelijk door een financiële bijdrage van Teddy Kids en het Fonds1818. Verder gaf de gemeente een bedrag bij uit het Sportstimuleringsfonds.

Het grondwerk vindt plaats in de week van 23 september. Plaatsing van de toestellen volgt in de week van 7 oktober. Op 12 oktober om 13.00 uur vindt de officiële oplevering plaats met een demonstratie. Na uitvoering van het Calisthenicsveld geldt voor het hele Huigpark een aanlijnplicht voor honden.

Meer informatie: info@singelpark.nl