De straten Molenwerf en Lammermarkt worden vanaf zondag 20 december 18.00 uur tot uiterlijk dinsdag 22 december 05.00 uur 2015 afgesloten voor doorgaand verkeer. Dan wordt in een continu proces van maximaal 35 uur het onderwaterbeton gestort voor de constructievloer van de parkeergarage. Voor de verkeersveiligheid worden dan de twee straten afgesloten.

De werkzaamheden lopen dag en nacht door. Voor de omwonenden is een informatieavond georganiseerd die op 1 december plaatsvindt van 19.30 tot 21.00 uur in de bouwkeet. Aanmelden is vereist. Volgens de uitvoerder Combinatie Parkeergarages Leiden is het realiseren van de constructievloer een belangrijke mijlpaal voor de bouw van de ondergrondse parkeergarage. Als het storten goed verloopt, kan volgend jaar met de afbouw worden begonnen. Tijdens de informatieavond wordt een vooruitblik gegeven op de afbouwwerkzaamheden. De parkeergarage moet in 2017 worden geopend.

Tijdens de werkzaamheden zullen in een relatief korte periode ongeveer 290 betonwagens het bouwterrein op- en afrijden. De panden aan de Lammermarkt blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer vanaf de Nieuwe Beestenmarkt of vanaf de Langegracht. Het tijdelijke parkeerterrein langs de singel is tijdens de uitvoering afgesloten. De parkeerplaatsen voor vergunninghouders aan de Molenwerf blijven bereikbaar via de Marepoortkade. Hier de tijdelijke verkeerssituatie

Belangstellenden voor de informatieavond moeten zich uiterlijk 26 november aanmelden via info@lammermarktleiden.nl.

De bouwkeet is geopend vanaf 19.00 uur en bereikbaar via de toegangspoort bij het uitkijkpunt aan de 2e Binnenvestgracht.