Huigpark mrt16

De Vrienden van het Singelpark houden op zaterdag 12 maart samen met NL Doet en het Oranjefonds een klusdag in het Huigpark. Vrijwilligers worden uitgenodigd hieraan deel te nemen.

De Vrienden van het Singelpark maken al ruim een jaar, samen met de gemeente Leiden en omwonenden, verbeteringsplannen voor het Huigpark. Het moet een mooie, aangename verblijfplaats worden voor recreatie en ontspanning. Daarvoor zijn in november 2015 de eerste stappen gezet met de aanleg van twee bloemperken.

Op 12 maart worden nog eens drie perken aangelegd. Het gaat om een vaste plantenborder en twee perken met struiken en heesters die bloemen en vruchten moeten geven. Deze zijn geschikt als voeding voor insecten, vogels en mensen. Denk hierbij aan vlierstruiken voor vlierthee en dergelijke.

De werkzaamheden beginnen om 10.00 uur met een korte introductie over de werkzaamheden. Een deel van de oude beplanting moet eruit of worden verplaatst, bestaande perken worden vergroot en de grond wordt gedeeltelijk opnieuw bewerkt. Er moet verse grond worden aangebracht en door de bestaande grond worden gemengd. In totaal wordt bijna 200 m2 aan perken voorbereid en daarna begint het aanplanten van een grote variatie aan vaste planten en heesters. De werkzaamheden worden om ongeveer 15.00 uur afgerond.

De Vrienden van het Singelpark zorgen voor:

-Gereedschap, materialen en handschoenen

-Broodjes, soep en diverse dranken (verzorgd door Boonen Zoon Koffies)

De vrijwilligers moeten zorgen voor:

-Stevige schoenen of laarzen;

-Kleding aangepast aan ‘aards’ werk;

-Goed weer, en als dat niet lukt, een zonnig humeur.

Tijdens de koffie- of lunchpauze wordt de ontwikkeling van het Singelpark in zijn geheel toegelicht en in het bijzonder de plannen voor het Huigpark.

Informatie: Vrienden van het Singelpark, Leen Ooms (tel. 06-2121 7039), Theo van der Krogt(tel. 06-83715242).