De vereniging


De wijkvereniging Noordvest-Molenbuurt is in 2009 heropgericht om de belangen van de bewoners in gemeentelijke (en provinciale) plannen te behartigen.

8898896185_a842f5ec29_b8899512336_bb71100683_b 461e730b77

De wijk Molenbuurt-Noordvest is langgerekt en wordt begrensd door de Maresingel in het noorden en  de Oude Singel in het zuiden. In het westen wordt de wijk gemarkeerd door Molen de Valk en in het oosten door het Huigpark. Dwars door de wijk loopt de Langegracht, een  van de belangrijke  toegangswegen van de Leidse binnenstad.

De wijkvereniging heeft gekozen voor een juridisch toegestaan organisatiemodel waarbij alle bewoners van de wijk  automatisch lid zijn.  Er is voor deze opzet gekozen, omdat de wijkvereniging  zich vooral wil richten op belangenbehartiging en geen directe taken ziet om buurtevenementen te organiseren; de ervaring leert dat de wijk door zijn vorm zich daarvoor niet goed leent.  Als inwoners uit de wijk verhuizen vervalt automatsich hun lidmaatschap. Inwoners kunnen bedanken voor het lidmaatschap door een korte brief of email te sturen naar de secretaris van het bestuur.


 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppDelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op de site van onze buurtvereniging gelegen in Binnenstad-noord van Leiden