De vereniging


Noordvest-Molenbuurt is in 2009 als wijkvereniging heropgericht om de belangen van de bewoners in gemeentelijke (en provinciale) plannen te behartigen.

8899512336_bb71100683_b

8898896185_a842f5ec29_b

De Noordvest-Molenbuurt is langgerekt en wordt begrensd door de Maresingel in het noorden en  de Oude Singel in het zuiden. In het westen wordt de wijk gemarkeerd door Molen de Valk en in het oosten door het Huigpark. Dwars door de wijk loopt de Langegracht, een van de belangrijke  toegangswegen van de Leidse binnenstad.

461e730b77


De wijkvereniging heeft gekozen voor een juridisch toegestaan organisatiemodel waarbij alle bewoners van de wijk  automatisch lid zijn.

Er is voor deze opzet gekozen, omdat de wijkvereniging  zich vooral wil richten op belangenbehartiging en geen directe taken ziet om buurtevenementen te organiseren; de ervaring leert dat de wijk door zijn vorm zich daarvoor niet goed leent.

Heeft u verder een goed idee dat u wilt delen,

neem contact met ons op

we ontvangen het graag


Als inwoners uit de wijk verhuizen vervalt automatsich hun lidmaatschap. Inwoners kunnen bedanken voor het lidmaatschap door een korte brief of email te sturen naar de secretaris van het bestuur.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *